Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο βιολογικός της Σούγιας

Οι τεχνικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από την εργοληπτική εταιρεία εντός του χρονοδιαγράμματος και μένουν μόνο μια σειρά γραφειοκρατικές εργασίες που θα γίνουν εντός των ημερών.

Έτοιμος για λειτουργία ο Βιολογικός Σούγιας

Ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο βιολογικός της Σούγιας λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή. Οι τεχνικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από την εργοληπτική εταιρεία εντός του χρονοδιαγράμματος και μένουν μόνο μια σειρά γραφειοκρατικές εργασίες που θα γίνουν εντός των ημερών.
Oπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σελίνου κ. Γιάννης Βαρδουλάκης «αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να μας δοθεί από την Πολεοδομία ένα απαλλακτικό πολεοδομικής άδειας ώστε στη συνέχεια να μπορέσει ο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τη σύνδεση και να αρχίσει τη λειτουργία του ο βιολογικός καθαρισμός».
Σύμφωνα με τον κ. Βαρδουλάκη οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να συνδεθούν με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού. «Τα νοικοκυριά και τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία έχουν κάνει αιτήσεις, έχουν πληρώσει για τη σύνδεση και εμείς έχουμε κατασκευάσει τα φρεάτια. Το επόμενο διάστημα θα μπορούν να συνδεθούν κανονικά όταν λειτουργήσει και ο βιολογικός καθαρισμός».
Σημειώνεται πως ο Βιολογικός της Σούγιας χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και έχει σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση 1.500 ισοδύναμων κατοίκων της περιοχής για ορίζοντα 20ετίας (Α΄ φάση) και 2.000 ισοδύναμων κατοίκων για ορίζοντα 40ετίας (Β΄ φάση). Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευάστηκε το δίκτυο μεταφοράς των λυμάτων του οικισμού της Σούγιας στη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασμένων Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), τα έργα διάθεσης, η κατασκευή οδού πρόσβασης προς την Ε.Ε.Λ. και τη δεξαμενή άρδευσης, η Εγκατάσταση Επεξεργασμένων Λυμάτων και η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά με συμψηφισμό για τις ενεργειακές ανάγκες της Ε.Ε.Λ.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου Καντάνου-Σελίνου τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται για άρδευση σε περιοχή με καλλιέργειες στα ανατολικά της Ε.Ε.Λ. και εναλλακτικά, για τις περιόδους που η άρδευση των καλλιεργειών δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, θα γίνει η διάθεση τους στο ρέμα (Αγιερηνιώτης ή Κουμαριανό), με διασπορά στο πρανές του, σε τμήμα του που βρίσκεται στα ανατολικά της περιοχής άρδευσης και βόρεια των ορίων του οικισμού Σούγιας.